ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «Χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα»

Book Now!

Το σεμινάριο αφορά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα χρηματοδότησης, τα οποία προκηρύσσονται κεντρικά από τις Βρυξέλλες και αφορούν συνεργασία μη κερδοσκοπικών και όχι μόνο φορέων από διάφορες χώρες μέλη της Ε.Ε. καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καθεστώς σύνδεσης ή ειδική συνεργασία με αυτήν.

Σημαντικό είναι ότι τα προγράμματα αυτά ανακοινώνονται σε σταθερές ημερομηνίες κατά την διάρκεια του χρόνου και αφορούν την προγραμματική περίοδο 2014-2021.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε τέσσερεις μέρες από 4 ώρες την ημέρα καθώς και ένα δίωρο μάθημα – παρουσίαση των προτάσεων των συμμετεχόντων.

ΜΑΘΗΜΑ 1

Γενικά στοιχεία οργάνωσης μη κερδοσκοπικών φορέων.. Οργάνωση Σχεδίου Δράσης για χρηματοδότηση. Επικοινωνία, επαφές και δικτύωση.

Τι είναι οι Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Έμφαση σε μεγάλα προγράμματα. Κανόνες χρηματοδότησης. Δικαιούχοι συμμετοχής σε προγράμματα.. Διαδικασία υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης και κριτήρια αποδοχής της πρότασης.

ΜΑΘΗΜΑ 2

Πρόγραμμα Europe for Citizens/Horizon και επιμέρους προγράμματα. Στοχευμένη ανάλυση που αφορά τα παραπάνω ευρωπαϊκά προγράμματα. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι απαιτήσεις τους, σε ποιους απευθύνονται και πότε δημοσιεύονται. Έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί.

Άσκηση: Ιδέες χρηματοδότησης. Σύνταξη πρότασης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 3

Πρόγραμμα Culture/Erasmus +

Στοχευμένη ανάλυση που αφορά τα παραπάνω ευρωπαϊκά προγράμματα. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι απαιτήσεις τους, σε ποιους απευθύνονται και πότε δημοσιεύονται. Έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί.

Άσκηση: Ιδέες χρηματοδότησης. Σύνταξη πρότασης.

ΜΑΘΗΜΑ  4

Προετοιμασία για υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Έρευνα για το κατάλληλο πρόγραμμα. Πως βρίσκουμε εταίρους. Αποτύπωση της ιδέας μας, χρονοδιάγραμμα και προσχέδιο. Σύσταση και συναντήσεις μεταξύ των μελών της ομάδας. Συγγραφή αίτησης και προϋπολογισμού.

Άσκηση: Καταρτίζω το προσχέδιό μου με βάση την ιδέα μου.

ΜΑΘΗΜΑ 5

Παρουσίαση προτάσεων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο και συζήτηση.

Κατεβάστε ΕΔΩ σε PDF περισσότερες πληροφορίες.

Book Now!

Κοσμο-Πολιτισμός

Σεφέρη 7 και Λ. Βουλιαγμένης, Δάφνη Αττικής (Μετρό Αγ. Ιωάννης)

info@cosmosofculture.org

https://www.facebook.com/cosmosofculture.org/

Αίτηση Συμμετοχής

Κατεβάστε σε PDF την αίτηση Εδω.


Χρησιμοποιήστε την online Φόρμα .