Ζωγραφική για Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών «Λίγες Εικόνες – Χιλιάδες Λέξεις» Πλάθω και εικονογραφώ μια ιστορία

Book Now!

Θα γίνουν 11 εβδομαδιαία εργαστήρια, διάρκειας δύο ωρών το καθένα.
Λένε πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις - τότε, με πόσες εικόνες μπορώ να πω μια ιστορία;
Έχεις αναρωτηθεί πως φτιάχνεται ένα εικονογραφημένο παραμύθι; Ένα κόμικ; Ή ακόμη ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή μια ταινία; Έλα λοιπόν να ζωγραφίσουμε μαζί τη δική μας ιστορία!

Μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας και εικονογράφησης μιας ιστορίας, τα παιδιά μαθαίνουν πως να εκφράσουν οπτικά μια αφηρημένη (και πιθανώς συγκεχυμένη) πρώτη ιδέα μέσα από συγκεκριμένα στάδια. Μαθαίνουν ταυτόχρονα με ποιο τρόπο “λειτουργεί” μια εικόνα, και με ποιο τρόπο μπορούν να τη διαβάσουν.
Συνειδητοποιούν επίσης  πως η τέχνη βρίσκεται παντού γύρω τους. Το εργαστήρι βάζει τα παιδιά σε μια συγκεκριμένη διαδικασία έρευνας και πειραματισμού με αφορμή ένα συγκεκριμένο θέμα - με άλλα λόγια, μαθαίνουν πως οργανώνεται μια εικαστική εργασία/project μέσα σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

Εργαστήριο 1
Γνωριμία με τα παιδιά. Εισαγωγή - με ποιο τρόπο μπορεί μια εικόνα
να πει μια ιστορία; Με ποιο τρόπο τα πράγματα γύρω μας μπορούν να
δημιουργήσουν μια ιστορία;

Εργαστήριο 2
Τα παιδιά φέρνουν το αγαπημένο τους αντικείμενο και το αναλύουμε. Πώς λειτουργούν τα χρώματα; Τα σχήματα; Οι υφές; Ποια πράγματα καταλαβαίνουμε μόνο και μόνο από την εικόνα, χωρίς να αναφερθούν στο κείμενο ή στο διάλογο;

Εργαστήριο 3
Τα παιδιά γράφουν την ιστορία τους, και αποφασίζουν ποια θα είναι η μορφή της. Μαθαίνουν τι είναι το storyboard, και φτιάχνουν το δικό τους.

Εργαστήριο 4
Αφού τα παιδιά έχουν αποφασίσει την ιστορία τους και τη μορφή της, τη
πρώτη ώρα του μαθήματος βλέπουμε και αναλύουμε σχετικά παραδείγματα από γνωστούς δημιουργούς. Μαθαίνουν έτσι τη σημασία της έρευνας στη δημιουργική διαδικασία, καθώς και το τρόπο με τον οποίο γίνεται.
Ξεκινούν τα πρώτα προσχέδια.

Εργαστήριο 5
Τα παιδιά ενθαρρύνονται να πειραματιστούν με τα προσχέδιά τους. Τι θα συμβεί αν αλλάξουν τη σύνθεση μιας εικόνας ή τη σειρά που έχουν οι εικόνες μεταξύ τους; Συνεχίζουν το σχεδιασμό των προσχεδίων.

Εργαστήρια 6 – 7 – 8 – 9
Τα παιδιά μαθαίνουν τι θέλουν να κάνουν, αλλά κυρίως έχουν να έχουν καταλάβει γιατί το κάνουν και να έχουν αυτοπεποίθηση στη μέχρι τώρα δουλειά τους. Από εδώ και μέχρι τη προτελευταία συνάντηση, τα μαθήματα είναι αφοσιωμένα στο σχεδιασμό των τελικών εικονογραφήσεων, δίνοντας λίγο χρόνο κάθε φορά στη παρουσίαση της δουλειάς κάποιου σχετικού δημιουργού.

Εργαστήριο 10
Τα παιδιά σιγά - σιγά τελειώνουν τις εικονογραφήσεις τους, και σκέφτονται με ποιο τρόπο θέλουν να τις “εκθέσουν”. Ένα βιβλίο, ένα φάκελο, κρεμασμένες στο τοίχο, μια ψηφιακή παρουσίαση; Αν έχουν τελειώσει την εικονογράφηση και θέλουν να φτιάξουν κάτι λίγο πιο σύνθετο για τη παρουσίαση, μπορούν να ξεκινήσουν σε αυτό το μάθημα.

Εργαστήριο 11
Στο τελευταίο μάθημα, τα παιδιά στήνουν τη δουλειά τους και την παρουσιάζουν στο τμήμα. Πέρα από το να δείξουν απλά τι έκαναν, είναι σε θέση να πουν τι τους ενέπνευσε να φτιάξουν αυτή την ιστορία, και για ποιο λόγο επέλεξαν αυτού του είδους την εικαστική προσέγγιση και παρουσίαση. Το μάθημα τελειώνει με μια μικρή γιορτή!

Κατεβάστε ΕΔΩ σε PDF περισσότερες πληροφορίες.

Book Now!

Κοσμο-Πολιτισμός

Σεφέρη 7 και Λ. Βουλιαγμένης, Δάφνη Αττικής (Μετρό Αγ. Ιωάννης)

info@cosmosofculture.org

https://www.facebook.com/cosmosofculture.org/

Αίτηση Συμμετοχής

Κατεβάστε σε PDF την αίτηση Εδω.


Χρησιμοποιήστε την online Φόρμα .