Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία των Μη Κερδοσκοπικών Φορέων – Δυνατότητες Εργασίας

Book Now!

Έχετε σκεφτεί την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα μη κερδοσκοπικό φορέα πάνω στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει; Να αμείβεστε ή/και να εργάζεστε σε αυτόν; Γνωρίζετε τις νέες μορφές της Συνεταιριστικής Κοινωνικής Επιχείρησης και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει;

Ένα σεμινάριο χρήσιμο για όσους θέλουν να συστήσουν έναν μη κερδοσκοπικό φορέα ή για όσους έχουν ήδη συστήσει και θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας του. Επίσης αποτελεί έναν τομέα σε ανάπτυξη και αρκετά ελκυστικό όπου κάποιος μπορεί και να προσφέρει αλλά και να εργαστεί.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τον τομέα των μη κερδοσκοπικών φορέων και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ο τομέας αυτός – αν και λιγότερο γνωστός- προσφέρει πλέον ένα σημαντικό μερίδιο στην οικονομία και ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε τέσσερεις μέρες από 4 ώρες την ημέρα καθώς και ένα δίωρο μάθημα – παρουσίαση των προτάσεων των συμμετεχόντων.

ΜΑΘΗΜΑ 1

Μορφές μη κερδοσκοπικών φορέων. Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ τους. Διαδικασία σύστασης. Οι σκοποί του φορέα ως σημαντικό στοιχείο για να αποφασιστεί η κατάλληλη μορφή. Καταστατικό: απαραίτητα στοιχεία και σύνταξή του. Προϋπολογισμός. Φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα.

Άσκηση: Φτιάχνω τον κατάλληλο φορέα. Αποτυπώνω τα στοιχεία του καταστατικού μου.

ΜΑΘΗΜΑ 2

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ). Νέα μορφή επιχειρηματικότητας. Τι είναι η Κοινωνική Οικονομία. Ομοιότητες και διαφορές με άλλα σχήματα. Πως συστήνεται. Διαδικασία σύστασης ΚοινΣεΠ.

Άσκηση: Αποτυπώνω τους σκοπούς της κοινωνικής επιχείρησής μου.

ΜΑΘΗΜΑ 3

Πηγές και εργαλεία χρηματοδότησης. Εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς. Στοχευμένες δράσεις. Συγκεκριμένοι στόχοι και προτεραιότητες. Ειδική ομάδα αναζήτησης πόρων. Ιδία χρηματοδότηση.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 4

Σχέδιο Δράσης. Οργάνωση εκδηλώσεων. Γενικά: Επαφές, Προβολή, Χρηματοδότηση. Ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Οργάνωση, προγραμματισμός, υπεύθυνος προγράμματος, έλεγχος, αναπροσαρμογή.

Πως οργανώνεται μία δραστηριότητα με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος.

Άσκηση: Οργανώνω την εκδήλωσή μου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ομαδικά σχέδια δράσης.

Κατεβάστε ΕΔΩ σε PDF περισσότερες πληροφορίες.

Book Now!

Κοσμο-Πολιτισμός

Σεφέρη 7 και Λ. Βουλιαγμένης, Δάφνη Αττικής (Μετρό Αγ. Ιωάννης)

info@cosmosofculture.org

https://www.facebook.com/cosmosofculture.org/

Αίτηση Συμμετοχής

Κατεβάστε σε PDF την αίτηση Εδω.


Χρησιμοποιήστε την online Φόρμα .